Ugnis pasitelkiant tik skardinę nuo gėrimo ir šokoladą. Ar tai įmanoma?

Ugnis pasitelkiant tik skardinę nuo gėrimo ir šokoladą. Ar tai įmanoma?

Ugnis pasitelkiant tik skardinę nuo gėrimo ir šokoladą. Ar tai įmanoma?

Tai dar vienas neeilinis būdas ugniai išgauti ir tai tikrai įmanoma. Be abejo, yra ir lengvesnių būdų tai padaryti, tačiau niekada negali žinoti, kas gali nutikti. Galbūt atsidursite tokioje situacijoje, kada turėsite tiktai skardinę gėrimo ir šokolado batonėlį. Bet kuriuo atvėju, šiuo triuku galite padaryti didelį įspūdį draugams.
Taigi prie reikalo. Tam tiks bet kokia skardinė nuo gėrimo ir bet koks šokaladas. Tiesa pasakius, kuo natūralesnis šokoladas, tuo geriau. Taip pat bus reikalinga kokia nors degi medžiaga. Galite netgi naudoti pati šokolado popierėlį. Jei popierius juodos spalvos, jis dar lengviau užsidegs, nes juoda spalva geriau pritraukia saulės spindulius. Turbūt tuo jau esate įsitikinę, kuomet karštą vasaros dieną apsirengiate juodos spalvos drabužiais.
Visam šiam stebuklui Jums bus reikalinga skardinės apačia. Atkreipkite dėmesį koks jos paviršius. Jis nėra pakankamai blizgus, todėl negali gerai sukaupti ir atspindėti saulės energiją. Tam ir yra reikalingas šokoladas, kuris naudojamas kaip poliruoklis nublizgins skardinės dugną. Taigi, paimkite šokolado gabalėlį ir įtrinkite skardinės dugną. Tada skudurėliu poliruokite tol, kol nebeliks šokolado. Visiškai nuvalius šokoladą, vėl viską pakartokite iš naujo. Tai gali užtrukti net iki valandos, kol galiausiai skardinė bus paruošta. Kaip žinoti kada dugnas jau pakankamai nupoliruotas? Tada, kai jis bus tarsi veidrodis ir prie jo pridėjus kokį daiktą, atspindės jį truputį iškreiptą.
Jei neturite šokolado, kuo puikiausiai tiks ir visi vaksai, poliruokliai, dantų pasta. Specialios juvelyrų priemonės gali skardinę atblizginti per kelias minutes. Jei vis dėl to naudosite šokoladą, jokiu būdu paskui jo nevalgykite! Skardinės dažniausiai yra gaminamos iš aliuminio. Pats aliuminis pabuvęs pora valandų ore oksiduojasi ir įgavęs apsauginį sluoksnį yra nepavojingas. Tačiau jį nuvalę ir nupoliravę, Jūs kartu pašalinsite ir apsauginį sluoksnį. Tokiu atveju šokoladas tikrai gaus pačio aliuminio. Tai nėra mirtini nuodai, tačiau jį valgyti nėra pati geriausia mintis.
Galiausiai nupoliravę skardinės dugną, nukreipkite jį prieš saulę. Suspauskite pagaliukais mažytį gabalėlį popierėlio ir palaikykite jį apie 3 cm atstumu nuo skardinės dugno centro. Tik nesugalvokite laikyti rankomis, nes galite nudegti. Truputi kantrybės ir išvysite rūkstančius dūmus. Vos tik taip atsitiks, dėkite į sausą žolę, samanas, popierių ar bet ką, ką tik turite. Tada viską darykite taip, kaip ir visada kuriant laužą.