Valstiečių ūkis „Jaunkaleji"

Ošupe valsčius, Madona raj., Latvija

Valstiečių ūkis „Jaunkaleji"

Tešla kepykloje „Jaunkaleji" maišoma mediniuose kibiruose su raugu, kepalai suformuojami rankomis, dedami ant klevo lapų ir ližės pagalba pašaunamos į tikrą duonos kepimo krosnį, kuri kūrenama malkomis. Dažniausiai kepama ruginė ir saldžiarūgštė duona. Balta duona kepykloje nekepama, kadangi jai reikalingos mielės. O čia viskas ruošiama natūraliu raugu. Duonos kepimas „Jaunkaleji" - tai rankų darbas, kuriame svarbus visas procesas. Didelėms kepykloms būtina iškepti duonos dideliam žmonių kiekiui - greitai ir daug, o laiko jie turi tiek, kiek turi, pats „Jaunkaleji" savininkas mano, kad duona - gyva būtybė ir jai kartais reikia duoti visas 24 valandas, kad ji tinkamai surūgtų, o tik tada galima ją maišyti ir kepti. Neskubant ir su individualiu priėjimu.

Pasiūlymai turistams: ekskursija, kurios trukmė 1 valanda ir kuri skirta duonos kepimo procesui valstiečių ūkyje „Jaunkaleji", apie kurį pasakoja kepėjas, taip pat įeina duonos degustacija; ruošiama 4 valandų trukmės duonos kepimo programa: duonos minkymas, krosnies įkūrimas, kepaliukų formavimas, degustacija. Asmeniškai iškeptą duonos kepalėlį lankytojas gali pasiimti! Kol kepama duonelė, galima aplankyti kaimyninį valstiečių ūkį „Ziles" (ūkyje auginamos avys) arba gimtąjį karvedžio O. Kalpoko namą „Liepsalas"; taip pat galima nusipirkti duonos gaminių.

Kontaktai:
El. paštas: kaleji@tvnet.lv
Tel.: +371 29104869

Kainos:
Ekskursija su degustacija suaugusiems - 3 Ls
Ekskursija su degustacija vaikams ir moksleiviams iki 5-os klasės - 1.50Ls
Duonos kepimo pamoka (4 val. trukmės) su degustacija - 10 Ls vienam žmogui.

Artimiausi objektai


Artimiausios lankytinos vietos

Loading map..